1 2 3 4 5 Skjermbilde fosst1 gunlanut kjerhammars rundatjs skifts sunflower


 Prosjektet "Lysnissen" går enkelt og greitt ut på å tenne ei lykt ved utgangsdøra/ved vegen kvar dag kl 18 i heile desember. Det er prosjektgruppa "Begeistringsetaten" i Ski som har dratt ideen igong, og dette er nå blitt landsomfattande og "sprer seg" på sosiale media .  Bli med - det er enkelt, uforpliktande og magisk koseleg i desembermørket Smile  Her er SKIFTUN 36-lykta tent !!

Her er FOSSÅ 37 - lykta tent !!

Her er SKIFTUN 62-lykta tent !

Send oss gjerne foto av di lykt - til Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

 

- Målet er å bevisstgjøre hvor viktig det er å engasjere seg i sitt eget lokalsamfunn. Vi har alle et ansvar for å bidra. Når mange bidrar litt, kan det få store følger. Det ønsker vi å vise ved å tenne lykter samtidig. På den måten får arrangementet størst effekt, sier initiativtakar Rikke Soligard til Dagbladet.

Les mer i DAGBLADET og på LYSNISSEPROSJEKTET PÅ FACEBOOK.

 
 
Me tek òg med lysa på Mikals Laks, sjølv om dette er meir enn berre ei enkelt lykt. Dette lyser òg flott opp i desembermørket !
 

Send oss gjerne foto av di lykt eller din lyspynt !



På sida til Lysnisseprosjektet står det vidare :


"Bli med og skap desembermagi! Tenn en lykt utenfor egen bolig (helst så det synes fra veien) hver kveld kl. 1800 i hele desember og få naboene dine til å gjøre det samme!

English version: https://www.facebook.com/events/1521502384735126/?fref=ts

Lysnisseprosjektet synliggjør effekten som oppstår når mange bidrar med litt ovenfor eget lokalsamfunn. Det handler om engasjement, fellesskap, tilhørighet og begeistring!

"Intet mørke huser frykt når en lysnisse tenner sin lysnisselykt!"

Alle kan delta enten man bor i enebolig, blokk, hybel, hytte eller rekkehus - lykta kan settes på verandaen eller trappa, henges opp i et tre eller på en gjerdestolpe. Viktigst er det at vi tenner lykta til noegenlunde samme tid ...- kl. 1800, for å oppnå den magiske effekten.

Les mer om lysnisseprosjektet på www.begeistringsetaten.no. Klikk på skiltet der det står "Etaten" og gå inn på lysnissenes side.

Se den 6 minutter lange TEDx talken til Rikke Soligard om grunnpilarene som Begeistringsetaten er bygget på og som lysnisseprosjektet synliggjør, symboliserer og styrker her:
https://www.youtube.com/watch?v=KN9T_S3IvJU

Sagnet forteller at lysnissene, som holder til i de store skogsområdene rundt i landet vårt, har tent lykter i hundrevis av år for at folk ikke skal gå seg bort, eller føle seg ensomme når de ferdes i skogen kvelds- og nattestid. Når vi tenner lyktene våre i desember sender vi lys og varme til alle de som beveger seg ute i mørket. En påminnelse om at vi er der - og at vi bryr oss!

Miljøtips etter innspill fra engasjerte lysnisser:
- Bruk svanemerkede stearinlys
- Resirkulere te-lysbeholderne
- Bruk evt. batteridrevne lys med timer, og så resirkulere batteriene"
 

 

 

FaceBook
Facebook