1 2 3 4 5 Skjermbilde fosst1 gunlanut kjerhammars rundatjs skifts sunflower

Det har vore litt att og fram om fibernettutbygginga på Jøsneset, men etter eit konstruktivt møte mellom Hjelmeland kommune og LYSE idag + ein iherdig innsats frå Bygdarådet, går det nå mest FRAMWink
Ordførar Trine Danielsen var med på arbeidsmøtet med LYSE og har deretter sendt ut følgjande pressemelding:

 

“Lyse og Hjelmeland kommune har i dag hatt en statusmøte og gjennomgang av fiberutbyggingen generelt i kommunen. Fibertilkobling til kommunale bygg går som avtalt og særlig gledelig er det at vårt kommunale bygg på Jøsneset får fibertilkobling via sjøkabel. Dette så nylig vanskelig ut grunnet økonomi og lav
oppslutning blant bygdafolket om privat fibertilkobling, men etter god og
positiv mobilisering gjennom Bygdarådet i helgen ble oppslutningen om private
fiberavtaler med Lyse over 60% av og derfor vil avtalen om fibersjøkabel til
Jøsneset kunne fortsette. Dette er gledelig og dette viser hva Jøsnesbuen er i
stand til. “Jøsneset- modellen" vil vi oppfordre andre bygder til, bruk
bygdarådet og tenk kollektivt. Innbyggerne i “Nordbygda” i Hjelmelandsvågen har
og mobilisert og nå trekkes fiber opp til de og.

Ellers vil det bli utsendt praktisk informasjon til de husstander som skal få fibertilkobling i høst. Mer på hjemmesiden til hjelmeland kommune og LYSE.

 "Fiber til folket" er både nasjonal og lokal strategi og er i Hjelmeland godt i gang. Fiber og internett er fremtidsrettet og viktig for tilrettelegging i Omsorgs-, skole, næring og boligbyggesektoren. Vi er heldige som nå er "demo-kommune" innen fiberutbygging i en geografisk vanskelig kommune sammenliknet med en bykommune og vi er heldige som får prøve ut 1 Gbit (veldig hurtig internett)  i en to års periode. Dette er en kostbar affære og derfor er det viktig at folk henger seg på nå og ikke seinere, da vil det bli dyrt. Jeg og mange med meg gleder oss til å bli påkoblet for å teste dette ut."


Det går altså mot fibernettutbygging likevel - ein god del arbeid og formalitetar må på plass før så skjer. Bygdarådet på Jøsneset vil framleis vere aktivt med i prosessen framover til ting kjem på plass, td med informasjon og lokal tilrettelegging. Bygdarådet har òg allereie nå planar om ein sosial "fiberrik aften" for bygdefolket for å feire framskrittet - for Bygdarådet meiner at tilrettelegging for fibernett er framtidsretta både for fastbuande, hyttefollk og ikkje minst etablerte/framtidige næringsdrivande i bygda.

Følg med for meir informasjon undervegs.

Foreløpig takk til Hjelmeland Kommune og LYSE for konstruktivt arbeid !

FaceBook
Facebook